Au Pair ve Španělsku II.

To, jak moje cesta do Španělska jako au pair začala jsem vám již sdělila. Dlužím vám ale povídání o tom, co taková práce obnášela a jaká byla náplň dne stráveného s dětmi.

Kromě asi dvou výjimek jsem pracovala pouze ve všední dny, o víkendech jsem zpravidla měla volno. Víkendy jsem ale většinou trávila spolu s rodinou a tak byly situace, kdy jsem se sama nabídla a děti chvíli hlídala také během víkendu. Ve všední dny jsem pak děti měla na starost od ráno do odpoledne, přibližně od 8 do 17 hodin. Některé dny jsem končila dříve, vše se odvíjelo od pracovní doby rodičů dětí. Vzhledem k věku dětí byly v mnohých ohledech samostatní.

Pracovní den začínal probuzení dětí a dohlídnutí na to, aby se nasnídaly a na další běžné činnosti. Já vstávala o něco dříve, abych se sama stihla připravit a mohla po té dohlížet jen na děti. Po snídani následovalo hraní v domě, na zahradě nebo procházka do města. Obě děti byly aktivní, takže jsme často trávili dopoledne na zahradě s míčem a podobně. Jelikož píšu o Španělsku, oběd byl až okolo 14 hodiny (oběd jsem vařila pouze 2x, jinak vařila rodina). Po obědě byl na řadě krátký odpočinek, kdy měly děti povolené se dívat na televizi a já měla volno pro sebe.

Odpoledne jsem měla za úkol sbalit nás k bazénu a připravit svačinu. Každé odpoledne nás vozili autem do vedlejšího města k veřejnému bazénu, kde jsme trávili odpoledne. Výhodou bylo to, že děti měly u bazénu spoustu kamarádů ze školy, což znamenalo více volna pro mě. Jinak pro info – vstup do bazénu mi hradila rodina. Někdy okolo 16 h. nás pak opět vyzvedli a jeli jsme zpět domů, kde bylo mým úkolem vybalit věci a chvilku dohlídnout na děti než oba dopracovali.

Večer už byl volný a mohla jsem si dělat, co chci. Večeřeli jsme okolo 21 h., jídlo opět připravovali oni, ale často jsem s přípravou pomáhala nebo alespoň prostírala a uklízela po. Děti chodily spát celkem pozdě, ale starali se o ně rodiče. Během doby, co jsem byla v rodině, jsem také hlídala 3x také večer / v noci. Volno jsem využívala především k procházení okolí, běhu nebo odpočinkem doma :D. Jeden víkend jsem se také vydala do Barcelony, cesta trvala necelou hoďku vlakem, takže jsem ji nemohla vynechat. Kromě trávení času s dětmi jsem byla pár krát také s místními, kteří mi ukázali žití ve Španělsku z jejich pohledu.

Celkově musím shrnout, že má rodina byla úžasná a hlídaní bylo dost pohodové. Z mé zkušenosti to mohu všem jedině doporučit a určitě léta stráveného takovou prací nelituji 🙂 !

Napsat komentář