Au Pair ve Španělsku I.

20190713_072927[1]

V květnu jsem se rozhodla, že chci prázdniny strávit jinak než předešlé roky a chci zažít něco nového. A tak jsem začala přemýšlet nad klasickou prací nebo právě au pair v zahraničí. Na dva měsíce jsem ale žádnou práci, která by mi vyhovovala nenašla. Proto nastala fáze hledání nové rodiny na dva měsíce.

Jelikož jsem chtěla být kousek od moře a v teple, hledala jsem ve Španělsku. Také z důvodu, že tam jezdíme na dovolenou a mám to tam prostě ráda. Rozhodla jsem se, že zkusím najít rodinu sama, bez agentury. Začala jsem tedy projíždět webové stránky s rodinami, které hledají au pair na léto. Svou rodinu se mi podařilo najít na aupairworld.com. Jednoduše se tam registrujete, vyplníte několik údajů, kam chcete jet atd. a můžete vybírat.

V první řadě jsem se zajímala o to, jak staré jsou děti. Děti mladší 3 let jsem raději hlídat nechtěla, protože mi bylo jasné, že to bude náročnější. Další údaj, který byl pro mě důležitý byla poloha. Vic, menší město asi hodinu od Barcelony do vnitrozemí nakonec bylo perfektním místem. A jako poslední podle čeho jsem se rozhodovala byl samozřejmě pohovor po skypu. Rodina, kterou jsem si vybrala byla vlastně hned mou druhou, se kterou jsem si telefonovala a musím říct, že bych ji neměnila.

Ze začátku jsem měla ze všeho strach, protože to pro mě bylo nové. Také jsem si nebyla jistá, zda je dobrý nápad jet poprvé bez agentury. Ale všechno proběhlo bez problému (také bez zbytečných poplatků :D) a svého rozhodnutí nelituji. Jistě záleží na tom, jak daleko se vydáte. Pokud bych jela na druhou stranu zeměkoule, určitě bych volila agenturu. A ne vždy musí mít člověk štěstí na rodinu, ale mě uklidňovalo to, že když nebudu spokojená, koupím si letenky zpět a za pár hodin jsem doma.

A jak takový den au pair vypadá a jaké jsem měla povinnosti? To vám sepíšu v dalším příspěvku 🙂

Napsat komentář