Berlin

DSC_0105

Berlín…jedno z těch měst, které máte na seznamu svých přání a chcete se tam podívat. A to se mi na konci července splnilo. Trochu jsem se bála, jestli z Berlína nejsem až moc nadšená a nebudu pak zklamaná. Ale bylo to parádní, teda až na deštivé počasí, proto tam musím příští léto jet znovu XD.

Popravdě jsme neprošmejdili nejtajnější a nejstylovější kouty Berlína a ani se to napoprvé podle mě nedá. Berlín je poměrně velké město, a když se k tomu ještě přidal prudký déšť, moc se nám po městě chodit nechtělo… Nicméně jsem sepsala takové základní tipy, kam se musíte jít podívat.

Ubytování a doprava

Bydleli jsme v hotelu Pension Classic – čisto, blízko metra (přestupní stanice Wittenbergplatz), obchody minutu od hotelu…. Není to žádný luxusní hotel, ale na přespání naprosto stačí a snídaně byly výborné.

Do Berlína jsme jeli autem a parkování měli zajištěno od hotelu. Zbytek pobytu jsme jezdili pouze metrem nebo autobusem. Takový tajný tip – jeďte ze stanice Zoologischer Garten autobusem číslo 100 nebo 200, počkejte na patrový bus, sedněte si nahoru úplně dopředu a máte to jak vyhlídkové cesty autobusy, ale ušetříte peníze. Jízdenky jsme si kupovali rovnou denní, vyplatí se to a vyjde na cca 7€ na den pro jednoho.

Checkpoint Charlie

20170727_095231

Na tomto místě nezapomeňte jít do fotobudky, určitě je jich v Berlíně více, ale na tuhle jsme narazili jako první.

2. Braniborská brána

DSC_0028DSC_0037

3. Židovský památník

DSC_0132

4. Budova Říšského sněmu

DSC_0185DSC_0095DSC_0088

Bohužel na prohlídku do kopule jsme nešli, ale věřím, že to stojí za to. A nejlepší je objednat se předem na internetu.

5. Ostrov muzeí

DSC_0011

6. Alexanderplatz

DSC_0019

Kromě televizní věže jsme také objevovali kouzlo Primarku, je hned na Alexanderplatz. A o kus dál je pak skvělý second hand s názvem Pick&Weight.

7. Olympijský stadion

DSC_0187DSC_0207DSC_0218

Ten opravdu stojí za to navštívit. Vstupné je pouze 4€ a můžete chodit po celém areálu. Sem jsme jeli opět autem, ale jezdí tam i metro nebo autobus, takže není problém se tam dostat a je to kousek od centra.

Míst, kam jít je opravdu hodně – KaDeWe, Postupimské náměstí, letiště Tempelhof, Funkturm, Zoo, Hlavní nádraží, Charlottenburg, East Side Gallery, Vítězný sloup,…

Tak snad toho stihnu příští léto v Berlíně ještě víc!

Napsat komentář